Hoe maak je een goed cv

Hoe maak je een goed CV?

Het doel van een cv is dat de werkgever in één oogopslag een goed beeld heeft van je loopbaan. Hoe zorg jij ervoor dat je eruit springt met jouw cv? Hieronder een aantal tips die je kunnen helpen.

Tips voor een goed cv

Zorg dat je cv aansluit op de functie

Met je cv laat je zien dat jij past bij de functie waar je voor solliciteert. Dat je ervaring hebt, dat je de juiste opleiding hebt en/of dat je de juiste eigenschappen hebt voor de baan. Kijk hier goed naar en probeer je te verplaatsen in de schoenen van de ontvanger: wat zou hem aanspreken? Wat is minder interessant? Gebruik natuurlijk je cv om de aandacht te trekken voor je sterke punten.
l

Houd het eenvoudig & kort

Het cv is een kort overzicht van je opleiding, je beroepservaring en je interesses. Bijzaken en details kun je in het sollicitatiegesprek altijd nog toelichten. Wat zit in een goed cv:

  • Je persoonlijke gegevens en contactgegevens, werkervaring en gevolgde opleidingen.
  • Begin met laatste baan en/of opleiding en ga dan terug in de tijd.
  • Geef een toelichting bij een functie zoals gedane werkzaamheden. 
h

Zorg dat je cv net en foutloos is

Je cv is het belangrijkste onderdeel van de eerste indruk die je geeft. Zorg er dus voor dat je cv er verzorgd uitziet en makkelijk leest. Zorg dat je cv puntsgewijs is en niet een lange lap tekst is. Zet de belangrijkste zaken eerst. Let goed op je spelling. Typefouten in een cv geven natuurlijk geen goede eerste indruk. 

GEEF OOK ACTIVITEITEN NAAST JE WERK OF OPLEIDING AANDACHT

In je cv mag je ook aandacht besteden aan belangrijke ervaring die je tijdens of naast je werk hebt opgedaan. Dat kan variëren van voorzitter van de volleybalvereniging tot vrijwilligerswerk. 

LAAT JE CV ALTIJD NALEZEN

Soms zie je fouten over het hoofd. Laat daarom iemand anders je cv nog even nalezen. Wanneer je namelijk drie of vier keer je cv hebt veranderd, is het moeilijk er nog fris tegenover te staan. 
Succes met deze tips, heb je meer vragen? Neem dan contact met ons op.
×

Powered by WhatsApp Chat

× Hoe kan ik je helpen?