Waarom Werven via YourTomorrow

Direct naar

Over ons

Het wervingsproces

Onze diensten

Plan een gesprek

Expertises

Blog

Waarom werven via YourTomorrow?

Onze gespecialiseerde recruitment consultants besparen u simpelweg tijd. Laat onze consultants omgaan met de druk die komt kijken bij het tijdig invullen van uw vacature.  Hierdoor kunt u tijd besteden aan andere belangrijke zaken die uw aandacht vragen. YourTomorrow werft succesvol voor verschillende organisaties, variërend van het MKB tot multinationals.

De recruitment samenwerkingspartner op het gebied van Finance en Logistics.

 

ons wervingsproces

When you work with YourTomorrow, a specialized consultant bears full responsibility for your recruitment & selection assignment.

No two organizations are the same, every person is unique and all vacancies are different. That is why we offer tailor-made solutions that meet your specific needs, wishes and requirements. Below is a simplified version of our recruitment & selection process.

1

Intake

2

Markt Analyse

3

Talent Selecteren

4

Voorstellen

5

Kennismaking

6

Nazorg

1. Intake

Wanneer u contact met ons heeft opgenomen of nadat u een vacature heeft ingestuurd, initiëren wij een persoonlijk gesprek waarin we het gewenste profiel bespreken/verfijnen en de vervolgstappen plannen.


2. Markt Analyse

In de huidige arbeidmarkt is het vaak niet voldoende om alleen te zoeken via jobboards, Google en social media. Het grootste deel van de arbeidsmarkt is niet actief opzoek, een belangrijk deel van onze activiteiten is daarom gericht op het identificeren van latent werkzoekende. Dit doen wij middels uitgebreide succesvolle  wervingsstrategieën.  

3. Talent Selecteren

Na de verfijning van het gewenste profiel gaan wij aan de slag en beginnen we potentiële kandidaten te werven via onze netwerken. Tijdens onze research selecteren wij geschikte kandidaten middels: interviews, assessments en referentie checks.

4. voorstellen

Presenteren van geschikte kandidaten, gebaseerd op hun (werk)ervaring, vaardigheden, beschikbaarheid en kwalificaties. 

5. Kennismaking

Hier heeft u de mogelijkheid de voorgestelde kandidaten te spreken en te beoordelen aan de hand van de functie eisen en uw bedrijfscultuur.

6. Nazorg

Onze recruitment consultants blijven ook na de plaatsing met zowel u de klant als de kandidaat in contact om de samenwerking grondig te kunnen evalueren en daardoor belangrijke informatie te kunnen verzamelen om onze dienstverlening constant te verbeteren.

Wat onderscheidt YourTomorrow van andere recruitment bureaus?

  • Dankzij ons omvangrijke kandidatenbestand en gespecialiseerde consultants, zijn wij in staat om snel in te spelen op uw wervingsbehoeften. De kandidaten in onze database zijn gekwalificeerde professionals in hun vakgebied en zijn gemotiveerd voor een vervolg stap. Zodoende kunnen wij toptalent snel aan u voorstellen.
  • Voorafgaand aan een eventuele kennismaking met onze opdrachtgevers, interviewen onze consultants geschikte kandidaten tijdens face-to-face interviews. Hier worden competentiegerichte en persoonlijke vragen gesteld, referenties nagetrokken en motivaties vastgesteld. Hierdoor kunnen wij de kwaliteit van onze kandidaten garanderen.
  • Onze recruitment consultants blijven ook na de plaatsing met zowel u de klant als de kandidaat in contact om de samenwerking grondig te kunnen evalueren en daardoor belangrijke informatie te kunnen verzamelen om onze dienstverlening constant te verbeteren.

Bent u opzoek naar kandidaten ? 

Bent u werkgever en wilt u met ons praten over uw wervingsbehoeften? Vul dan onderstaand formulier in en één van onze consultants belt u terug.

×

Powered by WhatsApp Chat

× Hoe kan ik je helpen?