Welke baan past bij mij

Welke baan past bij mij

Als je op zoek bent naar een leuke baan, dan is het belangrijk om je goed voor te bereiden. Kijk daarom eens naar jezelf: waar ben je goed in? En waarin minder goed? Ook is het makkelijker om vragen over je opleiding, werkverleden en persoonlijke kwaliteiten te beantwoorden, als je er van tevoren over hebt nagedacht.

Wat wil je in de toekomst?

Om een goed beeld te krijgen, is het handig om na te denken over je persoonlijkheid, de kennis die je hebt en wat je wilt in de toekomst. We hebben een paar voorbeeldvragen die je jezelf kunt stellen op een rijtje gezet om erachter te komen welke baan bij jou past.

Vragen over je persoonlijkheid

 • Wat zijn mijn sterke punten?
 • Wat zijn mijn zwakke punten?
 • Wanneer haal ik het beste uit mijzelf?
 • Wat voeg ik toe aan de organisatie waar ik solliciteer?

Vragen over de kennis die je hebt

 • Welke opleidingen en cursussen heb ik gedaan?
 • Over welke vaardigheden en capaciteiten beschik ik? 
 • Wanneer heb ik wat gedaan?

Vragen over je wensen

 • Wat voor soort werk wil ik doen?
 • Binnen wat voor soort bedrijf of welke branche wil ik werken?
 • Werk ik graag alleen of liever in teamverband?
 • Met wat voor type mensen werk ik het liefst samen?
 • Wat zijn mijn ambities?
 • Wat wil ik in ieder geval niet?

Vragen over je motivatie

 • Waarom solliciteer ik?
 • Waarom kies ik voor deze functie, dit bedrijf of deze branche?
×

Powered by WhatsApp Chat

× Hoe kan ik je helpen?